Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Stipendije

Obavijest o natječaju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za stipendiju iz Fonda "Zlatko i Joyce Baloković" za poslijediplomski studij na Harvardskom sveučilištu

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda "Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Harvardskom sveučilištu objavljuje mogućnost prijavljivanja za stipendiju, prema odluci osnivača Stipendijalnog fonda Zlatko i Joyce Baloković, studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2017./2018. na bilo kojoj školi ili odjelu Harvardskog sveučilišta.

Natječaj je otvoren do 17. veljače 2017. godine, a sve detaljnije informacije mogu se pronaći u prilogu.

Natječaj za Stipendije za tečaj njemačkog jezika u Bavarskoj, ljeto 2017.

Pozivaju se svi studenti i mladi znanstvenici iz svih disciplina s osnovnim znanjem njemačkog jezika (najmanja potrebna razina znanja: A2) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Ukrajine da se prijave za BAYHOST stipendiju za tečaj njemačkog jezika, ljeto 2017.

Za  vrijeme prijave, studenti su obvezni imati završenu prvu godinu studija (odnosi se samo na prvi stupanj obrazovanja – preddiplomski studij).

Stipendija uključuje troškove školarine, smještaja i prehrane.

Za dodatne informacije o ljetnim tečajevima i postupku prijave, pogledajte na donjem linku:

Kandidati trebaju poslati sve dokumente elektroničkim putem na BAYHOST najkasnije do 20. ožujka 2017. godine (datum primitka!).

Natječaj za stipendije Darmasiswa 2017./2018.

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na natječaj za stipendije Darmasiswa.

Glavna svrha Darmasiswa programa je poticanje i povećanje interesa za jezik, umjetnost i kulturu Indonezije među mladima drugih zemalja. Također je osmišljen kako bi pružao jače kulturne veze i razumijevanje među zemljama koje sudjeluju.

U prilogu možete pronaći informativne brošure s detaljnim informacijama. Također, sve o programu i natječaju možete pronaći na službenim web stranicama: http://darmasiswa.kemdikbud.go.id/ ili u Veleposlanstvu Republike Indonezije u Zagrebu.

Poziv za prijave na Diplomski program u području ekonomije i javne politike u organizaciji Sveučilišta u Tsukubi, Japan

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave na diplomski program u području ekonomije i javne politike, a koji provodi Sveučilište u Tsukubi u Japanu (Master's Program in Economic and Public Policy (PEPP), University of Tsukuba, Japan). Program je  namijenjen mlađim zaposlenim osobama sa završenim preddiplomskim studijem i radnim iskustvom u kreiranju politika, uz priložen dokaz o dobrom poznavanju engleskog jezika.

Program nudi dva smjera:

1) Ekonomija i

2) Područje javnih politika – političke znanosti, međunarodni odnosi i sociologija.

Za osobe primljene u program postoji i mogućnost stipendiranja, što uključuje pokriće sljedećih troškova:

 • povratnu aviokartu,
 • troškove nastave,
 • naknadu za pokriće osnovnih životnih troškova,
 • zdravstveno osiguranje te
 • ostale troškove programa.

Rok za prijavu je 28. veljače 2017. godine

U privitku Vam dostavljamo letak i informacije o programu, a sve ostale detaljne informacije mogu se pronaći na sljedećoj mrežnoj stranici: http://pepp.hass.tsukuba.ac.jp/admission/.

Natječaj za stipendije Vlade Mađarske za akademsku godinu 2017./2018.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe EU objavili su Natječaj za stipendije Vlade Mađarske za akademsku godinu 2017./2018., temeljem kojega se hrvatskim državljanima dodjeljuju stipendije za:

 • semestralni/djelomičan studij (3 do 10 mjeseci)
 • cjelokupni studij  
 • istraživački boravak (3 dana do 10 mjeseci).

Detaljnije informacije o stipendijama i postupku prijave dostupne su na našim mrežnim stranicama: http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-vlade-madarske-u-akademskoj-godini-2017-2018-/ te na mrežnim stranicama organizacije Tempus Public Foundation: http://tka.hu/international-programmes/4133/information-for-applicants

Za sve se dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu obratiti na bilaterala(at)mobilnost.hr.

Poziv na sudjelovanje na međunarodnom studijskom programu „Spring University Prague 2017: Understanding Europe in an Age of Uncertainty“

Charles University, Prag (Češka Republika), Fakultet društvenih znanosti (Faculty of Social Sciences) organizira međunarodni studijski program pod nazivom „Spring University Prague 2017: Understanding Europe in an Age of Uncertainty“. Studijski program je međunarodno priznat i prepoznat, a uspješni polaznici će dobiti 8 ECTS bodova.

Progam će se održati u razdoblju od 2.4.-13.4.2017. godine, a sve detaljne informacije mogu se pronaći na službenoj web stranici http://spring-university.fsv.cuni.cz ili na letku u prilogu.

Program jednogodišnje stipendije pod pokroviteljstvom Slobodne Države Bavarske 2017./2018.

Slobodna Država Bavarska poziva sve zainteresirane za jednogodišnji program stipendiranja za studente iz srednje, istočne i jugoistočne Europe za akademsku godinu 2017/18 putem BAYHOST (Bayerisch-Tschechische Hochschulagentur). Maturanti iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovačke i Ukrajine imaju pravo podnijeti zahtjev.

Stipendije su namijenjene za financiranje doktorskih ili poslijediplomski studija na Bavarskim sveučilištima. Također može biti financiran jednogodišnji studijski boravak u Bavarskoj kao dio doktorskog studija u zemlji iz koje kandidat dolazi. Godišnja stipendija iznosi 700€ mjesečno (ili 860 € mjesečno, uključujući obiteljski dodatak) i može se produžiti dva puta do 3 godine.

U prilogu je letak, a sve daljnje informacije mogu se naći na web stranici BAYHOST:

Rok za prijavu (prva prijava) je 1.12.2016. (datum primitka).

Stipendije Njemačkog saveznog parlamenta – Internationales Parlaments Stipendium

Njemački savezni parlament (Deutscher Bundestag) raspisao je natječaj za više petomjesečnih stipendija.

Stipendije kao takve, su namijenjene angažiranim, mladim ljudima iz javnog života, državnih službi, medija, udruga i visokoškolskih ustanova koji dobro govore njemački jezik, imaju ili će do početka stipendije (01.03.2017.) završiti visokoškolsku izobrazbu, a koji su mlađi od 30 godina na početku stipendije.

Natječajni postupak vodi Njemačko veleposlanstvo u Zagrebu, a za detaljne informacije možete se obratiti njima:

Veleposlanstvo Savezne Republike Njemačke

Ulica grada Vukovara 64,

pp 207,

10000 Zagreb

Internet adresa: www.zagreb.diplo.de

E-mail adresa: ku-100(at)zagr.diplo.de

Telefon: 01/6300-100, 01/ 6300-128 (direktni)

Stipendije za studij i stručno usavršavanje u Kini

Vlada Narodne Republike Kine nudi stipendije za studij (prediplomske i diplomske razine) i stručno usavršavanje za akademsku godinu 2016/2017. Link za potrebne dokumente i prijavu možete pronaći na sljedećem linku http://en.csc.edu.cn/laihua/newsdetailen.aspx?cid=66&id=3074

Sveučilištu u Puli dodjeljene su stipendije za dva kandidata. Prijave su do 21. ožujka 2016. godine.

Praksa u NATO-u u 2017.godini

NATO poziva zainteresirane da se prijave za praksu na njihovim web stranicama za godinu 2017. Natječaj je otvoren od 7. ožujka pa sve do 11. travnja 2016. godine (do 23:59h). Više o natječaju možete pronaći na stranicama NATO-a na sljedećim linkovima http://www.nato.int/internships i http://www.nato.int/cps/en/natolive/72041.htm

Natječaj za mlade od 18 do 25 godina

Natječaj pod nazivom "WISE" namjenjen je mladim znanstvenicima i studentima. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2016. Prijave se podnose izravno na poveznici http://www.wise-qatar.org/

Qatar Foundation snosi sve troškove programa uključujući troškove aviokarte i smještaja.  

Stipendije za studij na Central European University (CEU) Potpune i djelomične stipendije za diplomske i doktorske studijske programe na međunarodnom sveučilištu u Budimpešti

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2016./17. CEU je sveučilište za diplomsko (Master) i poslijediplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih znanosti te zaštite okoliša i matematike. Smješten u Budimpešti, CEU izvodi međunarodno priznate studijske programe na engleskom jeziku te omogućuje financijsku potporu za studij većini upisanih studenata.

Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a izravni link na natječaj je http://bit.ly/1LS0Ljk

INTERNATIONAL ADDMISIONS FOR THE GRADUATE SCHOOL FALL 2016

Sveučilište u Seulu, Južna Koreja otvara natječaj za postdiplomske studije za akademsku godinu 2016./2017.

Rok za prijavu kreće od 22. veljače 2016. i traje do 31. ožujka 2016.

Web stranica za prijavu je: graduate.korea.ac.kr

Email: graduate1@korea.ac.kr

Adresa: GRADUATE SCHOOL, ACADEMIC AFFAIRS TEAM Korea University, 145 Anam-ro, Seongbuk-gu, Seoul, 02841, Korea 

PROGRAM STIPENDIRANJA STUDENTSKE PRAKSE U NJEMAČKIM TVRTKAMA ZA 2016. GODINU!

Program se već 8. godinu zaredom provodi u 7 zemalja Zapadnog Balkana po nalogu Njemačkog saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj razvoj (BMZ). Program provodi Istočni odbor njemačke privrede (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) u suradnji sa Zakladom Zoran Djindjic iz Srbije. Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora (http://kroatien.ahk.de/hr/ ) je partner programa u Hrvatskoj te sudjeluje u promidžbenim aktivnostima poput nastupa na Sajmu stipendija, kontaktiranju fakulteta i sl.

Studenti viših godina i diplomandi dobivaju priliku svoja naučena teorijska znanja primijeniti u praksi, naučiti ili usavršiti njemački jezik, steći uvid u radne običaje i multikulturalnost Njemačke te ista iskustva primijeniti kod nas u Hrvatskoj. Praksi prethodi boravak u Berlinu u trajanju od 7 dana svih stipendista.    

Rok za prijavu je 15.11.2015. Ukoliko studenti prođu 1.krug, bit će pozvani na intervju u Zagreb krajem siječnja 2016.godine. Web stranica s detaljima o programu (koja je navedena i u letku) je sljedeća: https://www.djindjic-stipendienprogramm.de/

Za više informacija slobodno kontaktirajte Ured za međunarodnu suradnju.

Darmasiswa RI program je bez-diplomski školski program koji nudi indonezijska vlada stranim studentima iz zemalja koje imaju diplomatske odnose s Indonezijom, sa svrhom ucenja indonezijskog jezika (Bahasa), umjetnosti, glazbe, obrta i
drugih podrucja na 46 odabranih ustanova višeg školstva u razlicitim indonezijskim gradovima. Ovaj program je organiziran od strane Ministarstva prosvjete i kulture (MoEC) u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova (MoFA).

Kontakt i više informacija na:

www.kemlu.go.id/zagreb

Tel: +385 1 4578 311
E-mail: sandri@indonesia.com.hr 

-------------------------------------------------------------------

Stipendije za akademsku godinu 2015./16. u okviru  Malaysian Technical Cooperation Programme (MTCP)

Kontakt i više informacija na:

www.biasiswa.moegov.my

-----------------------------------------------------------------------

Stipendije zaklade "British Scholarship Trust"

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i zaklada "British Scholarship Trust" pozivaju zainteresirane znanstvene novake i asistente s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u RH na podnošenje prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od 1 do 3 mjeseca tijekom akad. g. 2015./2016. Pravo prijave imaju kandidati koji do 1. listopada 2015. neće navršiti 30 godina. Prednost imaju kandidati koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu.

Prijava uključuje sljedeće priloge koje treba dostaviti u dva primjerka (original i kopiju) na engleskome jeziku:

 1. otisnuti ispunjeni prijavni obrazac dostupan na:http://www.britishscholarshiptrust.org/bstform.pdf;
 2. otisnuti ispunjeni on-line obrazac na hrvatskome jeziku koji je dostupan na web stranici: http://www.mobilnost.hr/prijava_za_stipendiju/;
 3. prijedlog istraživačkoga projekta (1 stranica);
 4. životopis u Europass formatu;
 5. prihvatno pismo britanske ustanove (ako je moguće) ili dokaz o uspostavljenome kontaktu s odabranom institucijom;
 6. kopiju diplome:
  a) za kandidate koji su upisali studij prije uvođenja Bolonjskoga procesa: kopiju diplome dodiplomskoga studija (neovjerena kopija diplome izdana na engleskome jeziku ili neovjerena kopija diplome na hrvatskome jeziku i ovjeren prijevod na engleski jezik);
  b) za kandidate koji su upisali studij nakon uvođenja Bolonjskoga procesa: kopiju diplome diplomskoga studija (neovjerena kopija diplome izdana na engleskome jeziku ili neovjerena kopija diplome na hrvatskome jeziku i ovjeren prijevod na engleski jezik);
 7. kandidati koji su u trenutku prijave upisani na poslijediplomski studij trebaju priložiti prijepis ocjena položenih ispita (neovjeren prijepis ocjena na engleskome jeziku ili neovjeren prijepis ocjena na hrvatskome jeziku i ovjeren prijevod na engleski jezik);
 8. dvije preporuke na engleskome jeziku zatvorene u posebnim omotnicama;
 9. kopiju domovnice (neovjerenu);
 10. dokaz o znanju engleskoga jezika (jedna od sljedećih mogućnosti):
  a) ocjene na kraju srednjeg školovanja (neovjerena kopija svjedodžbe na hrvatskome jeziku i ovjeren prijevod na engleski jezik);
  b) ocjene tijekom studija (neovjerena kopija stranice u indeksu i ovjeren prijevod na engleski jezik ili potvrda fakulteta na engleskome jeziku ili na hrvatskome s ovjerenim prijevodom);
  c) potvrda škole za strane jezike (na engleskome jeziku ili na hrvatskome s ovjerenim prijevodom);
  d) rezultat međunarodnoga testa iz engleskoga jezika (npr. IELTS/TOEFL).

Kandidati u prijavnome obrascu trebaju navesti jedno ili više britanskih sveučilišta na kojima bi željeli realizirati stipendiju. Preporučuje se da kandidati osiguraju pismo britanskoga znanstvenika koji bi prihvatio mentorstvo i dostave ga zajedno s prijavom do 27. veljače 2015.

U suprotnom, kada kandidat primi obavijest da je njegova prijava uvrštena u uži izbor (najkasnije do travnja 2015.), britanski znanstvenik, mentor, treba poslati prihvatno pismo izravno zakladi "British Scholarship Trust" prije donošenja konačne odluke.

Prijavu koja uključuje navedene stavke potrebno je poslati do 27. veljače 2015. na navedenu adresu. Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izabrat će kandidate čije će prijave biti proslijeđene u Veliku Britaniju do 1. travnja 2015. godine. Konačnu odluku o dodjeljivanju stipendije donosi "British Scholarship Trust" u svibnju 2015. godine. Putne troškove snosi Agencija za mobilnost i programe Europske unije, a troškove boravka "British Scholarship Trust". Ne postoji mogućnost snošenja troškova za studij na britanskom sveučilištu.

Detaljne informacije o stipendiji i zakladi "British Scholarship Trust" možete pronaći na mrežnim stranicama.

Otvoren natječaj za sudjelovanje u programu Vulcanus in Japan za fiskalnu godinu 2015. / 2016.

Program Vulcanus in Japan pruža studentima EU mogućnost jednogodišnjeg boravka u Japanu uz stažiranje u japanskim tvrtkama. Više o natječaju možete pronaći ovdje

STIPENDIJE ZA STUDIJ NA CENTRAL EUROPEAN UNIVERSITY-U

Stipendije za diplomske i doktorske studijske programe na međunarodnom sveučilištu u Budimpešti

Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European University-a (CEU) za Hrvatsku, objavljuje da je raspisan natječaj za upis i stipendije na CEU-u za akademsku godinu 2015./16. CEU pruža financijsku potporu za studij većini upisanih studenata kroz fond stipendiranja u ukupnoj vrijednosti od 20 milijuna eura. Natječaj se nalazi na portalu www.stipendije.info (izravna poveznica na tekst natječaja: http://goo.gl/qGOkT8).