Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Ljetne i zimske škole

Poštovane kolegice i kolege studenti,

Na ovoj stranici možete pogledati ponudu ljetnih i zimskih škola u inozemstvu. Informacije objavljene na ovoj stranici su informativnog karaktera. Za sve detalje obratite se kontaktima navedenima kod pojedine ljetne/zimske škole.

Ured za međunarodnu suradnju

Prijave za međunarodnu ljetnu školu 2017. u organizaciji Sveučilišta u Oslu

Pozivaju se svi zainteresirani studenti da se prijave za Međunarodne ljetne škole na Sveučilištu u Oslu  (International Summer School 2017 - University of Oslo).

Međunarodna ljetna škola će se održati od 24. lipnja do 4. kolovoza 2017. godine, a nudi kolegije na preddiplomskoj razini iz norveškog jezika, kulture i društva te kolegije na diplomskoj razini koji pokrivaju različite društvene i međunarodne teme (npr. ljudska prava, energija, okoliš i održivi razvoj, ravnopravnost spolova).

Rok za prijavu je 1. ožujka 2017., a mrežna stranica Škole na kojoj se nalaze detaljnije informacije, kao i link za online prijavu, nalaze se na poveznici:

Prijave za Međunarodnu ljetnu školu u organizaciji University of the Basque Country, UPV/EHU, Španjolska

University of the Basque Country / Euskal Herriko Unibertsitatea (UPV/EHU), vodeća institucija u baskijskom sveučilišnom sustavu, organizira veliki akademski i zabavan program kroz svoju međunarodnu ljetnu školu pod nazivom „Basque Culture II. International Summer School“. Škola će se održavati od 3. do 14. srpnja 2017. godine, a pokušat će prikazati sveobuhvatan pristup identiteta i kulture u Baskiji pa se ovim putem pozivaju svi zainteresirani studenti da se prijave.

U dva tjedna ljetne škole predavati će međunarodni stručnjaci koji će kroz smiješan i zanimljiv način nastojati prikazati baskijsko društvo i kulturu. Osim toga, u ponudi će biti i specifični seminari i predavanja raspona od književnosti, plesa i glazbe pa sve do područja znanosti i tehnologije. Ovakvu opsežnu akademska ponudu upotpunjuju tečajevi baskijskog jezika i drugih izbornih aktivnosti.

Svim prijavljenim studentima se nudi pomoć od strane lokalnih studenata tijekom prvih nekoliko dana.

Razdoblje registracije će biti otvoreno od 9. siječnja 2017. Cijena ljetne škole iznosi 580€, a za one studente koji žele uključiti i smještaj, uz cijenu škole plaćaju dodatnih 611€.

Sve ostale informacije mogu se naći na službenim stranicama Sveučilišta na poveznici: http://www.ehu.eus/en/web/basque-culture/home.

Također, za više informacija kontaktirajte ih na: basque.culture(at)ehu.eus ili na broj telefona: +34945014107.

Ljetna škola u Pragu

Pozivaju se svi zainteresirani studenti da se prijave za sudjelovanje na Ljetnoj školi u Pragu koja će se održati (trinaestu godinu za redom) u periodu od 1.7. – 8.7.2017. godine. Sedmodnevni akademski program zamišljen je da okupi studente prediplomskih i diplomskih studija različitih nacionalnosti i akademskog znanja kako bi uživali u ljetnim praznicima u jedinstvenom akademskom i kulturnom okruženju.

Raniji rok prijave je 31.1.2017. godine. Studenti su potaknuti da se prijave do tog datuma jer tada dobivaju prednost pri odluci upisa te im daje pravo na smanjenu cijenu programa.

Krajnji rok za prijavu je 30.3.2017. godine.

Studenti mogu birati jednu između šest područja/tema koje se nude u ljetnom programu, a sve detaljne informacije mogu se naći na službenoj web stranici Ljetne škole http://praguesummerschools.org/ koja vodi direktno na pojedine stranice svakog ljetnog programa. Svaki ljetni program program sadrži informacije o rasporedu, smjernicama za proces prijave, kao i samu on-line prijavu.

Međunarodna zimska škola „Human Rights as a Horizontal Issue in EU External Policy“ u organizaciji Sveučilišta u Bologni, Italija

Letak

Sveučilište u Bologni (University of Bologna) u suradnji sa Međunarodnim institutom za ljudska prava u Strasbourgu (Fondation René Cassin - International Institute of Human Rights, Strasbourg) i Visokom školom za ekonomiju u Moskvi (Higher School of Economics, Moscow) organizira Međunarodnu zimsku školu „Human Rights as a Horizontal Issue in EU External Policy“

Trening će se održati na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Bologni (School of Political Science, University of Bologna (Forlì campus)) u razdoblju od 9.-13.1.2017. godine.

Rok za prijavu je 2.12.2016. godine, a Natječaj je objavljen na adresi:

 

Za sve dodatne informacije i pitanja možete se obratiti direktno e-mailom: sps.humanrightseu(at)unibo.it 

Stipendije za ljetni tečaj njemačkog u Bavarskoj 2016.

BAYHOST akademski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu nudi stipendije za učenje njemačkog jezika u 2016. godini.

Studenti i mladi znanstvenici s osnovnim znanjem njemačkog jezika (najmanje A2 razina) iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovenije i Ukrajine mogu se prijaviti za BAYHOST stipendiju za učenje njemačkog jezika.

Stipendija pokriva školarinu, smještaj i prehranu. Kandidati trebaju poslati dokumente na adresu Bayhost-a najkasnije do 4. travnja 2016. godine.

Za detaljnije informacije oko natječaja i samog programa tečaja pogledajte ovdje: 

www.uni-r.de/bayhost/english/scholarships/language-courses-in-bavaria/index.html

Ljetni tečaj za studente u Baskiji u 2016.

Sveučilište u Baskiji nudi Prvi međunarodni tečaj za studente tijekom ljeta 2016, od 26. lipnja sve do 15. srpnja 2016. godine.

Tečaj nosi 12 ECTS bodova. Od 20. veljače nadalje biti će dostupne informacije na stranicama sveučilišta.

Više informacija možete pronaći na http://www.ehu.eus/basque-yourself  i putem emaila basque.yourself@ehu.eus