Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Centar za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma

E-socijalizam

Izbor: periodika

Kulturni radnik
Bibliografija 1948–1987.
(Objavljeno u br. 6/1987., digitalizirano)
Bibliografija 1988–1990.
(Prir. Igor Stanić, CKPIS)  

Naše teme
Bibliografija 1957–1986. (Objavljeno u br. 1-3/1987., digitalizirano)
Bibliografija 1987–1990. (Prir. Igor Stanić, CKPIS) 

Časopis za suvremenu povijest
Bibliografije 1969-1989. i 1990-2012.
http://www.isp.hr/periodika/casopis-za-suvremenu-povijest/
Digitalizirana godišta na Hrčku
http://hrcak.srce.hr/casopis-za-suvremenu-povijest 

Historijski zbornik
Bibliografija 1948-2006.
http://www.historiografija.hr/dokumenti/HZbibliografija2007.pdf

Digitalizirana godišta 1948-1992.
http://www.historiografija.hr/hz.php?god=0

Digitalizirana godišta na Hrčku
http://hrcak.srce.hr/hz 

Revija za sociologiju
Kazalo radova objavljenih u Reviji za sociologiju (1971.-1996.) [1997.]
Digitalizirana godišta na Hrčku
http://hrcak.srce.hr/revija-za-sociologiju
 

Politička misao
Digitalizirana godišta na Hrčku
http://hrcak.srce.hr/politicka-misao

Narodna umjetnost
Digitalizirana godišta na Hrčku
http://hrcak.srce.hr/narodna-umjetnost

 

Izbor: izložbe

Nikad im bolje nije bilo? Modernizacija svakodnevnog života u socijalističkoj Jugoslaviji, MIJ, 2014.
They Never Had It Better? Modernization of Everyday Life in Socialist Yugoslavia, MIJ, 2014.

Izbor: projekti

Tourism and Leisure Cultures in Socialist Yugoslavia
Sozialistische Diktatur als Sinnwelt
Physical Violence and State Legitimacy in Late Socialism
Europeanisation of Citizenship in the Successor States of the Former Yugoslavia (CITSEE)
Screening Socialism
Changing Representations of Socialist Yugoslavia
1989 after 1989. Rethinking the Fall of State Socialism in Global Perspective
Cultural Opposition – Understanding the Cultural Heritage of Dissent in the Former Socialist Countries (COURAGE)
Transformations from Below: Shipyards and Labor Relations in the Uljanik (Croatia) and Gdynia (Poland) Shipyards since the 1980s
Socialism Realised. Life in Communist Czechoslovakia, 1948-1989 
Kome treba poduzeće? Kombinat Borovo 1988.-1991.    

Projekti CKPIS-a