Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Zagrebačka 30, Pula
Centrala: +385 (52) 377 000
E-mail: ured(at)unipu.hr

PočetnaWebmailStudomat

Novosti Prati novosti putem:

Sastavnice

Muzička akademija u Puli

mr. art. Elda Krajcar Percan, v. pred.

Kontakt: ekrajcar(at)unipu.hr 

Nastava: Raspored nastave

Konzultacije: Raspored konzultacija

Ispiti: Raspored ispita

Rođena je Puli 1958.godine.

U Puli završava osnovno i srednje glazbeno obrazovanje (klavir: M. Burić, harmonika: N. Dobranović, S. Mihovilić i glazbenu teoriju) tijekom kojeg je pet puta izabrana kao predstavnica bivše države na Svjetskom trofeju harmonike (Colombier, Barcelona, Pariz, Caldas de Rainha, Ancy) na kojima je postigla zapažene rezultate: Pariz 1977.-treće mjesto, a na europskom natjecanju u Ancy-u osvojila je drugo mjesto.

Na muzičkoj akademiji u Zagrebu 1981.god. diplomirala je klavir s odličnom ocjenom (mentor E. Kovačić- Murai), a 1982.god. i glazbenu teoriju (mentor A. Klobučar), Godine 1984.završava i poslijediplomski studij koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu. Dobitnica je prve nagrade na republičkom(Sisak) i državnom natjecanju (Zagreb), 1980. godine.

Dugogodišnje radno iskustvo veže je uz glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli gdje radi punih sedamnaest godina. Od 1996.predaje klavir na Odjelu za glazbu pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (zvanje višeg predavača).

Godine 2003.pokreće osnivanje Istarskog pododbora Hrvatskog društva glazbenih umjetnika te je koordinator udruge u dva mandata. Ostvareni su uspješni koncerti članova Istarskog pododbora u Rijeci, Pazinu, Zagrebu, Rovinju i Puli. Član je žirija na natjecanjima ("Susreti harmonikaša” u Puli i klavirsko natjecanje ”Mauro Masoni” u Brtonigli).

Redigirala je klavirsku zbirku "Skladbe za klavir” Đ. Dekleva –Radaković te napisala recenziju za knjigu S. Vidulin "Izvannastavne glazbene aktivnosti” i za nosač zvuka "Tvoja staza”. Snima za Radio Pulu i za Hrvatski radio.

Nakon diplomiranja I.b odjela na Muzičkoj akademiji u Zagrebu stekla je osnovna znanja za komponiranje te piše djela za klavir, harmoniku, komorne sastave, harmonikaški orkestar, solo pjesme, zbor, gitaru i za plesnu predstavu "Plavi petak”. Djela se izvode na raznim natjecanjima, smotrama, koncertima u zemlji i inozemstvu.

Član je povjerenstva na diplomskim ispitima (dvadeset tri diplomanta) te mentor šestorici studenata na diplomskom i preddiplomskom studiju. Ističe diplomske ispite Zlatka Deltina (2004.) i Tee Silađi (2007.) koji su uz usmenu obranu diplomskog rada iz kolegija klavir održali i solističke koncerte te diplomirali s odličnom ocjenom.

Studenti iz klase mr. art. Elde Krajcar Percan nastupaju na svim važnim koncertima Odjela za glazbu te održavaju javne produkcije i koncerte.

Elda Krajcar Percan redovito solistički nastupa (preko dvjesto nastupa i solističkih koncerata) u Hrvatskoj i inozemstvu, surađuje s ostalim pulskim glazbenicima te s puhačkim orkestrom grada Pule. Ističe dugogodišnju suradnju s udaraljkašom Vedranom Vojnićem s kojim je ostvareno preko četrdeset koncerata diljem Hrvatske.

Elda Krajcar Percan imala je zapažene solističke koncerte s klavirskim djelima istarskih skladatelja u Pazinu, Zagrebu, Ljubljani i Puli. Koncertom u Istarskom narodnom kazalištu u Puli u studenom 2006. E. Krajcar Percan obilježila je 25. godišnjicu umjetničkog i pedagoškog rada. Povodom ove vrijedne obljetnice, dobitnica je plakete Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Ističe gostovanje na CD-u B. Krajcara "Dragi kamen"(Daleki dom) koji je osvojio nagradu "Porin" za najbolji etno album 2009.godine.

U sklopu 46. glazbene tribine u Puli u studenom 2009. promoviran je njezin prvi CD "Klavirska glazba Istarskih skladatelja”.

U studenom 2010. sudjelovala je, kao predstavnica Županije Istarske na "Danima Istre u Vojvodini "gdje je održala dva solistička koncerta (Novi Sad, Zrenjanin).

Svečanim koncertom u Istarskom narodnom kazalištu u studenom 2011. obilježila je 30.obljetnicu umjetničkog i pedagoškog rada uz sudjelovanje Akademskog mješovitog zbora i Akademskog harmonikaškog orkestra Odjela za glazbu te uz dirigentsku palicu Denisa Modrušana, kao i njezinih gostiju :Danijele Horvat, Bruna Krajcara, Vedrana Vojnića, Mile Soldatić-Marić na kojem je nastupila solistički, komorno, a izvedene su i njezine kompozicije. Koncert je održan uz potporu Županije Istarske ,Grada Pule i Sveučilišta Jurja Dobrile.

Od osnutka Sveučilišta Jurja Dobrile 2006. pa do 2010. E. Krajcar Percan vodi Akademsku koncertnu djelatnost Odjela za glazbu. Ostvareno je preko sedamdeset različitih programa: koncerata, glazbenih tribina, gostujućih koncerata i seminara.

Od osnutka Sveučilišta član je povjerenstva za izdavačku djelatnost. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Hrvatskog društva glazbenih teoretičara, Hrvatske glazbene unije i pridruženi član Hrvatskog društva skladatelja.